Quality

QUALITY ASSURANCE

iso

Napjainkban az élelmiszeripar szereplőire nehezedő nyomás és az egyre növekvő felelősség, a jogi kötelezettségek és az egyre szigorodó fogyasztói elvárásoknak való megfelelés, valamint a termékellátás globalizációja tette szükségessé az egységes minőségirányítási és élelmiszer-biztonsági szabvány létrehozását.

A Német Kiskereskedelmi Szövetség (HDE) és a francia társszervezet (FCD) tagjai International Food Standards (IFS – Nemzetközi Élelmiszerszabvány, később International Featured Standard) néven egységesítették a minőségirányítási és élelmiszerbiztonsági szabványt a kereskedők saját márkanév alatt forgalmazott termékeire vonatkozóan. A szabvány célja a beszállítók élelmiszerbiztonsági és minőségirányítási rendszereinek egységes szempontrendszer szerinti értékelése. Az International Featured Standard 6. (majd 6.1) változatának összeállításában már a Nemzetközi Műszaki Tanács, a kereskedők, a részvényesek, az ipar, az élelmiszeripari tanúsító- és szolgáltató testületek is aktívan részt vettek. A francia, német és olasz munkacsoportok mellett segítséget nyújtott az IFS North America munkacsoport is, valamint spanyol, ázsiai és dél amerikai kereskedők is.

Társaságunk évek óta tanúsíttatja a folyamatait a „Szabvány a logisztikai szolgáltatások termékminőséggel és biztonsággal kapcsolatos auditálásához” követelmények alapján.

A folyamatosan ellenőrzött és dokumentált minőség- és élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer működtetése a garancia az általunk forgalmazott termékek biztonságos és nyomon követhető “életútjára”. A vezetőség aktív szerepet vállal a termékminőség és élelmiszer-biztonság fenntartásában és a kapcsolódó feladatok végrehajtásában. Rendszeres képzésekkel, oktatással biztosítjuk, hogy dolgozóink napi szintű munkavégzésének szerves részévé váljon a minőség iránti elkötelezettség, munkájukat tudásuknak megfelelően a maximális szinten végezhessék.

Folyamatosan betartjuk az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos mindenkori jogszabályi előírásokat. Kereskedelmi folyamatainkat, illetve a bérgyártásban résztvevő alvállalkozóink infrastrukturális feltételeit állandó figyelemmel kísérjük, ezek megfelelőségét felülvizsgáljuk, fejlesztjük. Beszállítóinkat úgy választjuk meg, hogy azok termékei minden élelmiszerbiztonsági követelménynek megfeleljenek. Valamennyi munkatárs felelős saját munkájának minőségéért, elvárjuk, hogy személyes tudásával járuljanak hozzá a cég sikereihez Igyekszünk tevékenységeinket környezettudatosan végezni.

A vezetés elkötelezett a feladatok végrehajtása iránt és ehhez biztosítja a szükséges erőforrásokat.