History

HISTORY

Történetünk 1989-re nyúlik vissza, amikor is cégcsoportunk első tagvállalata a – Foltin KFT. – családi vállalkozásként megalapult és megjelent az élelmiszeripari piacon. A kezdeti időszakban vállalkozásunk élelmiszer nagykereskedelemmel foglalkozott, majd folyamatosan nyitott az élelmiszer import irányába.

Az elmúlt több mint 30 év során a profilunkat folyamatosan bővítettük, így a 100%-os magyar tulajdonban lévő Foltin cégcsoport Magyarország meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát az élelmiszerkereskedelem szinte minden területén, termékeink a kiskereskedelmi hálózatokon kívül sikeresen bizonyítottak a nagykereskedelmi, ipari – és Horeca&Gasztro piackon egyaránt. 

Társaságunk büszke beszállítója szinte az össze magyarországi kiskereskedelmi áruházláncnak, valamint az egyéb országos és regionális partnereknek mind a szárazáru, mind a frissáruk terén. Kiterjedt partnerhálózatunkon keresztül a disztribúciónk az egész ország területét lefedi.

Az elmúlt évtizedek alatt a cég alapfilozófiájának megfelelően tevékenységünket a folyamatos innováció és befektetések jellemezték, melynek köszönhetően az élelmiszerdisztribúció mellett fokozatosan egyre hangsúlyosabb és magasabb színvonalú logisztikai szolgáltatásnyújtás alakult ki. Telephelyünkön a legmodernebb logisztikai technológiák, infrastruktúrák keretében megközelítőleg 18.000 raklaphelyes tárolási kapacitással rendelkezünk. A saját árunk logisztikája mellett külső megbízóink részére szárazáru és hűtött élelmiszer termékek raktározását, disztribúcióját és komissiózási szolgáltatásait nyújtjuk.

Büszkék vagyunk arra, hogy nemzetközileg elismert, nagy külföldi élelmiszergyártók hazai képviseleteként vállalkozásunk látja el a termékeik kizárólagos magyarországi forgalmazását és terjesztését. Szakmai felkészültségünknek és az elmúlt 30 év során szerzett tapasztalatunknak köszönhetően mindent megteszünk annak érdekében, hogy beszállítóink termékei a lehető legtöbb itthoni élelmiszerhálózatban és nagykereskedésben jelen legyenek, ezen felül szívesen vállaljuk az élelmiszerek forgalmazásához tartozó teljes marketing tevékenységet is. Szoros együttműködést folytatunk elkötelezett hazai gyártókkal is, akik élelmiszer-disztribúciós tapasztalatainkra és kapcsolatainkra alapozva, hosszútávú együttműködést terveznek cégünkkel. Számos belföldi gyártó partnerünk a termékfejlesztési és a gyártási tevékenységre fókuszál, míg a kereskedelmi feladatokat ránk ruházza. Igyekszünk a megtisztelő bizalmuknak eleget tenni.

Folyamatainkat a minőség iránti elkötelezettség hatja át. Cégünk hajtómotorja a vevőközpontúság és a vevők igényeinek történő magasszintű megfelelés. Rugalmasságunk megtartása és a magas kiszolgálási színvonal megőrzése folyamatos prioritás cégünknél.  Az általunk forgalmazott élelmiszer termékek minőségbiztosítása érdekében IFS minőségirányítási- és SAP vállalatirányítási rendszert működtetünk.

Hivatásunknak tekintjük, hogy mind a vevő mind a beszállító partnereinkkel hosszútávú, tisztességes és megbízható üzleti kapcsolatot alakítsunk ki. Célunk, hogy cégünk jó hírnevét megtartsuk és tovább öregbítsük.